Ez egy blog

Ha nem érdekel, ne olvasd ;-)

Az oldalról

Saját filmkritikáim, előrejelzéseim, figyelmeztetéseim

Pár jófej link

kattintas.4u.hu

Legközelebb...

Futurama - Into the Wild Green Yonder

Filmkritikák többnyire

2009.08.01. 21:26 piritofchristmasn

Borat!

Címkék: movie kazahsztán borat

http://image.hotdog.hu/_data/members2/234/1042234/images/20080329222135Borat.jpgA filmben Borat elhagyja otthonát, Kazahsztánt, hogy az Egyesült Államokban rögzítsen egy dokumentumfilmet a fiktív Kazah Információs Minisztérium parancsára. Hátrahagyja anyját, feleségét, a falu nőerőszakolóját és maga mellé veszi hájas producerét, Azamat Bagatovot. Innentől kezdve a filmben jóformán spontán felvételeket láthatunk Borat interjúiról és találkozásairól az amerikaiakkal, akik úgy hiszik, ő valóban egy külföldi tévés személyiség, aki nincs tisztában az amerikai szokásokkal.

Mialatt New Yorkban tartózkodik, Borat lát egy epizódot a Baywatchból, és azonnal beleszeret Pamela Andersonba. Miután megtudja, hogy otthon a feleségét megölte egy medve, vezetésórákat vesz, majd megvásárol egy ütött-kopott fagyiskocsit, amivel a Nagy Almából Los Angelesbe veszi az irányt (Azamat nem akar repülőre ülni, mert fél, hogy a zsidók megismétlik a 9/11-es támadásukat), hogy új feleségévé tegye Andersont.

Az országot átszelő útja során Borat folytatja az anyaggyűjtést dokumentumfilmjéhez: találkozik feministákkal, melegparádé részvevőivel, politikusokkal és afro-amerikai fiatalokkal; megzavar egy meteorológust az élő adás közepette, Kazahsztánt dicsőíti az amerikai himnusz dallamára és zenéjére egy rodeón, szobát bérel egy zsidó házaspárnál, fegyvert próbál vásárolni, amivel megvédi magát a zsidóktól (mikor ezt megtagadják tőle, mert nem amerikai állampolgár, egy medvét vesz helyette), részt vesz délen egy elegáns vacsorán, illetve ellátogat egy régiségboltba, ami telis-tele van a konföderáció korából származó dísztárgyakkal, melyek legtöbbjét össze is töri.

Egy alkalommal hotelszobájukban Borat mérges lesz Azamatra, mikor rajtakapja, hogy szeretett Pamelájának fotójára maszturbál. Veszekedésük hamar egy teljesen pucér birkózásba csap át, ami átterjed a folyosóra, egy zsúfolt liftbe, majd végül egy vendégekkel teli bálterembe.

Mindennek eredményeként Azamat magára hagyja munkatársát, elviszi még Borat útlevelét is, minden pénzüket és a medvéjüket. Borat lelkesedését méginkább lehervasztja, mikor egy csapat bepiált egyetemista megmutatja neki a hírhedt Pam and Tommy-videót, amiből kiderül, hogy Pamela nem olyan érintetlen, mint gondolta. Azonban hite új erőre kap, miután betéved egy pünkösdi keresztény gyűlésre, ahol a szónok biztosítja róla, hogy Jézus szereti őt. Borat megbocsát Azamatnak és Pamelának, és „Mr. Jézussal” a Baywatch-sztár megszerzésére indul ismét. Los Angelesbe eljutva Azamatot az utcai szórakoztatók között találja Oliver Hardynak öltözve. Kibékülésük után Pamela Anderson nyomába indulnak.

Végül sikerül Anderson közvetlen közelébe férkőznie egy dedikáláson az Orange megyei Virgin Megastore-ban, ahol megmutatja a nőnek „tradicionális házassági zsákját”, és miközben megpróbálja elrabolni, végigüldözi őt az üzletből a bevásárlóközpont parkolójáig, míg végül a biztonságiak megfékezik. Ezekután Borat feleségül vesz egy afro-amerikai prostituáltat, Luenell-t, akit korábban ismert és kedvelt meg útja során, és hazatér vele Kazahsztánba.

NAGYON JÓÓÓÓÓÓ FILM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VICCCBEN 10/10!

https://m.blog.hu/ka/karma/image/borat-flag-770131.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arrrght.blog.hu/api/trackback/id/tr131282070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása